Köksrenovering Malmö

Funderar du på att renovera köket? Då har du kommit helt rätt. På Esos Bygg AB tillhandahåller vi de flesta bygg- och renoveringstjänsterna. Vi är dock specialister på allt som berör våtrum och har lång erfarenhet från köksrenovering i Malmö och angränsande län. Behöver du hjälp med köket så hjälper vi dig från planering och idéer till ett nytt helrenoverat kök.

Oavsett om du ska renovera köket i Malmö eller bygga om ett annat utrymme, är det viktigt att välja hantverkare med omsorg. Detta är extra viktigt när man ska renovera kök eller ett annat våtrum då noggrannhet är avgörande för hur väl renoveringen utförs.

Vi har mångårig erfarenhet inom kök och har givetvis alla nödvändiga behörigheter och certifikat som krävs för att leverera ett fackmannamässigt slutresultat av högsta kvalitet. Vi hjälper dig helt enkelt från början till slutet och tillhandahåller alla tjänster ”in-house”. På så sätt har du kontroll över hela din kökrenovering i Malmö och alla idéer, tankar och förslag kan du bolla med våra experter.

Från idé & ritning till slutförd köksrenovering i Malmö

Många kunder som vänder sig till oss har en idé om vad de vill uppnå med sin köksrenovering i Skåne. Däremot är det få som har en färdig ritning som vi kan använda oss av, men det gör inget.

Vi har alla resurser och det manskap som behövs för att genomföra en köksrenovering enligt konstens alla regler. Det innebär att våra arkitekter hjälper dig från idé till planering och skiss medan våra hantverkare slutför arbetet och renoverar ditt kök.

Det finns flera fördelar med att använda en heltäckande byggtjänst som Esos för sin köksrenovering i Malmö. Framför allt är det fördelaktigt att hela processen sköts av ett och samma bolag då det begränsar risken för missförstånd och hjälper till att säkerställa att din köksrenovering i Malmö utförs till allas tillfredsställande.

Kan man renovera köket själv?

Tekniskt sett kan man renovera köket själv, men det är inget vi (eller andra branschexperter) rekommenderar om du inte har erfarenhet. Rum med vatten inkopplat är bland de känsligaste rummen i en bostad och ett dåligt utfört renoveringsarbetet kan resultera i fukt- och mögelskador som snabbt sprider sig till andra utrymmen.

Vidare kan du inte räkna med att din hemförsäkring gäller på vårtum som du byggt om på egen hand och skulle något hända får du alltså betala för allt ur egen ficka.

Därför rekommenderar vi att du använder ett proffs när du renoverar köket i Malmö. Som sagt har vi all kompetens som behövs internt och erbjuder full garanti på våra tjänster så du kan känna dig trygg under hela processen.

Skapa en vision för ditt renoverade kök

Innan du sätter igång med din köksrenovering i Malmö eller resten av Skåne bör du skapa en inre bild av hur du vill att köket ska se ut. Du behöver verkligen inte göra en helt ritning själv eller ha en exakt plan på allt i köket, fast ju mer av en vision du har, desto enklare är det för oss att hjälpa dig förverkliga dina drömmar.

Om du har funderat på att renovera köket i Malmö ett tag så har du säkerligen redan en bra bild på vad du söker. Annars föreslår vi att du söker upp köksinspiration på nätet, i tidningar och på alla andra platser där du lätt blir inspirerade. Idag är exempelvis den sociala mediaplattformen Pinterest en stor källa till inspiration för diverse reoveringsprojekt.

Tillval för din köksrenovering i Malmö

En av de viktigaste aspekterna att fundera över är de tillval och vitvaror du är intresserad i, exempelvis vilken sorts spis du vill ha och färgen på kaklet ovanför diskhon. Några av de viktigaste tillvalen och sakerna man ska tänka på när man ska renovera kök inkluderar:

  • Spis
  • Ugn
  • Diskmaskin
  • Handfat
  • Kylskåp
  • Kakel
  • Skåp
  • Bord

Du kan även fundera på om du vill installera en köksö eller vill ha plats för en liten örtträdgård vid ett fönster.

Som du ser finns det oändligt med sätt att designa ett kök så håll inte tillbaka utan försök sätta fingret på vad du vill ha samt vad du har behov för. Vi designar och renoverar kök efter våra kunders önskemål och att hitta rätt tillval för rätt person och utrymme är en av de viktigaste delarna av arbetet.

Att tänka på inför en köksrenovering i Malmö

I ett försök att sammanfatta vad vi gått igenom har vi samlat de tre viktigaste sakerna att tänka på innan du sätter igång med en köksrenovering i Malmö. Tänk på att detta är en sammanfattning och att du bör förbereda dig ytterligare innan du börjar bygga om därhemma.

1. Planera ordentligt

Planering är A och O oavsett vilket rum man ska renovera. Ju bättre förberedd du är när du sätter igång med din köksrenovering i Malmö, desto större är sannolikheten att du uppnår ett önskat slutresultat.

Som sagt har vi kompetensen som krävs för att guida dig från början till slut, men det underlättar för båda parter om du åtminstone har en vision av vad du vill uppnå.

2. Sätt en lämplig budget

Det finns inget övre eller undre tak på hur mycket det kostar att renovera köket eftersom det slutgiltiga priset helt baseras på hur renovering ska utföras. Med det i åtanke måste du sätta ramarna för den budget du har tillgänglig så att vi på ett enkelt sätt kan anpassa allt från design till material efter vad du har råd med.

Byggmaterial, vitvaror och arbetskraft är de faktorer som tenderar att kosta mest när man renoverar köket. Som tur är faller köksrenoveringar i Malmö under ROT-avdraget vilket innebär att du kan dra av 30% på alla arbetskostnader.

3. Anställ ett proffs med rätt behörighet

Försök dig aldrig på att renovera ett kök själv om du inte har den kunskap som behövs för att arbeta med våtrum. Skulle du göra något fel eller få en läcka som du inte lagt märke till finns risken att det sprider sig till resten av byggnaden.

Det bästa alternativet är alltid att använda ett behörigt våtrumsproffs. Vi tillhandahåller allt från arkitekter och designers till snickare och VVS-montörer som alla har behörighet och erfarenhet med våtrum.

Vill du få den bästa slutprodukten möjlig utan risk för komplikationer så bör du överväga en köksrenovering i Malmö med en av Skånes ledande byggfirmor.

Renoverar kök i hela Skåne

Vi kan hjälpa dig med diverse byggtjänster och med att renovera köket i Malmö. Idag är vi verksamma och arbetar över hela länet men har vår utgångspunkt i Malmö.

Om du har frågor gällande en renovering eller känner för att bolla några idéer kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt. Utöver kök renoverar vi även badrum, lägger golv, målar och hanterar både till- och utbyggnader.

Alla våra tjänster utförs av proffs med lång erfarenhet. Eftersom vi är så säkra på de tjänster vi tillhandahåller erbjuder vi garanti på allt arbete. På så sätt kan du känna dig lugn och säker från början till slut under din köksrenovering i Malmö.

Esos Bygg AB

Esos Bygg AB är ett byggföretag verksamma i Malmö med omnejd. Vi har kompetensen att utföra alla sorters uppdrag inom renoverings- och byggsektorn – från mindre badrumsrenoveringar och VVS-tjänster till nyckelfärdiga hus!

© 2023 Esos Bygg AB. All rights reserved.