Badrumsrenovering Malmö

Går du i tankarna att renovera ditt badrum? Esosbygg AB utför badrumsrenovering i Malmö och resten av Skåne. Vi hjälper dig gärna med allt från planering och design till färdigt badrum.

Det är givetvis alltid viktigt att välja hantverkare med omsorg, men när det gäller badrumsrenovering och renovering av övriga våtrum är det extra viktigt. Vi har mångårig erfarenhet inom badrumsrenovering i Skåne och har självklart alla nödvändiga behörigheter och certifikat som krävs för att få arbeta med och renovera våtrum i hela regionen.

Idé och ritning inför din badrumsrenovering i Skåne

Även om majoriteten av våra kunder vet ungefär vad de vill ha, är det väldigt få kunder som har en färdig ritning och plan inför sin badrumsrenovering. Men oroa dig inte – vi hjälper dig med allt från idé till ritning och så småningom ett färdigrenoverat badrum enligt konstens alla regler. I samarbete med dig skapar våra arkitekter kompletta ritningar baserat på dina behov; inga önskemål är för stora och inga krav för krångliga.

Internt har vi all kompetens som krävs för att ta fram en fackmannamässig ritning och därefter genomföra en komplett badrumsrenovering i Malmö, givetvis i högsta kvalitet och alltid med full garanti. Med andra ord förlitar vi oss inte på tredje parter utan utför hela renoveringsarbetet inom företaget från början till slut.

Kan jag renovera badrummet på egen hand?

Vi anser att det aldrig är värt risken för någon som saknar relevanta färdigheter att försöka renovera sitt eget badrum. Risken att man gör något fel är enorm och en skada i ett badrum kan resultera i omfattande fuktskador och mögelspridning i hela bostaden.

Så nej, du bör helst inte renovera badrummet på egen hand!

Ta istället det säkra före det osäkra och kontakta oss så ser vi till att du får ditt drömmars badrum – designat och byggt av proffs men baserat på dina önskemål och behov.

Renovera badrum i Malmö – Vision och tillval

Ett bra första steg inför en badrumsrenovering i Malmö (eller på andra platser för den delen) är att ha en någorlunda vision om vilken stil du önskar. Det finns gott om inspiration att hitta på nätet, i inredningstidningar, etc. så ta den tid du behöver för att skapa en vision om hur du vill att ditt nyrenoverade badrum ska se ut.

En annan viktig detalj i projektet är att fundera vilka tillval du önskar det på många sätt är tillvalen som i slutändan gör ditt nyrenoverade badrum unikt jämfört med andras. Vi har listat några av de vanligaste tillvalen vid badrumsrenovering Skåne nedan.

Populära tillval vid badrumsrenovering:

  • Golvvärme
  • Handdukstork
  • Badkar eller dusch – eller varför inte både och?
  • Förvaring
  • Eluttag
  • Enkelt eller dubbelt handfat?
  • Tvättmaskin & torktumlare
  • Specifika material
  • Anpassningar för äldre & rörelsehindrade

Listan kan göras lång och på många sätt är det genom tillvalen som du kan skapa ett personligt badrum, så överväg dina val noggrant. När vi ritar ditt nya badrum baserar vi det utifrån dina önskemål för att du ska få ett våtrum som du trivs med. Därför blir det lättare för oss att förverkliga din dröm om du har en tydlig vision.

Vikten av att välja rätt kakel och speglar

En annan viktig faktor i planeringsprocessen kring ditt nya badrum är att bestämma vilken storlek du önskar på dina klinker- och kakelplattor. Storleken på kakel och klinker har större betydelse än man först tror, främst eftersom små och ljusa kakelplattor får ett litet badrum att se större ut. Samma sak gäller dina speglar eftersom du genom lite planering kan få ditt badrum att se rymligare ut.

Har du frågor kring vilket kakel du bör använda eller var du ska placera speglarna i ditt nya badrum får du gärna kontakta våra badrumsexperter som gärna vägleder dig och kommer med tips. Vi kan även hjälpa dig med andra byggtjänster, däribland köksrenoveringar, snickeri, golvläggning, utbyggnader, tillbyggnader, måleri med mera.

5 saker att tänka på inför en badrumsrenovering Malmö

För att ytterligare underlätta ditt renoveringsprojekt har vi samlat 5 tips att tänka på under processen för att försäkra dig om att du får dina drömmars badrum. Se detta som din “go-to” checklista för badrumsrenovering i Skåne och återkom gärna till våra tips både innan och under renoveringsarbetet.

1. Överväg vilka behov du har av badrummet

En av de faktorer som har störst inverkan på hur du väljer att designa ditt nyrenoverade badrum är vad du har för behov av det nya rummet. Många vill till exempel ha ett badrum som är enkelt att städa och som främjar ordning och reda, med andra vill ha ett badrum fullt av växter och färger.

Kanske står det ett badkar som du aldrig använder och samlar damm i badrummet. Då kan det vara fördelaktigt att använda utrymmet till tvättmaskin och torktumlare istället, alternativt installera en dusch som tar mindre plats.

Precis som alla rum i huset fyller badrummet en viktig funktion som enkelt kan (och bör) anpassas efter dina unika behov. Låt dig inte begränsas av dina behov utan använd dem som ett verktyg för att uppnå ett oförglömligt badrum.

2. Sätt en budget som passar

Som vi redan diskuterat är det i princip omöjligt att avgöra hur mycket det kostar att renovera ett badrum i förväg. Därför kan det underlätta både för dig och de hantverkare som hjälper dig om du sätter en lämplig budget som alla kan hålla sig till.

När du sätter budgeten får du inte glömma att en badrumsrenovering i Malmö faller under reglerna för ROT-avdraget. Du kan med andra ord dra av 30% på alla arbetskostnader när du renoverar badrummet i Malmö. Däremot kan man inte göra avdrag på andra kostnader – såsom material – i samband med renoveringen.

3. Låt inspirationen flöda

Med en tydligare uppfattning om vad du behöver av ditt badrum samt en budget är det dags att börja planera och låta sig inspireras. För många är detta den roligaste delen av arbetet fram tills att badrummet är färdigt så glöm inte att njuta av inspirationen.

Inspiration till renoverade badrum kan man hitta nästan överallt: på internet, i heminredningstidningar, i fysiska butiker, etc. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till den stil du vill inreda med så håll inte tillbaka på inspirationen.

4. Skapa en mental bild över det färdiga badrummet

Som sagt erbjuder vi rådgivning inför din renovering och för de flesta underlättar det att ha en bra bild av hur man vill att badrummet ska se ut innan man börjar planera med våra experter.

Från erfarenhet vet vi att kunder tenderar att bli mer nöjda med slutresultatet när de haft en tydlig uppfattning om av vad de vill uppnå när de renoverar badrum i Malmö. Låt dig därför inspireras ett tag innan du beslutar dig om att starta projektet. Och se alltid till att du är övertygad om att du har rätt vision innan du sätter igång.

5. Anställ ett proffs till att hjälpa dig

Vårt viktigaste tips är att endast förlita sig på proffs när man ska renovera badrummet. Som vi nämnde tidigare är våtrum extra känsliga för vattenskador och mögel och det krävs mycket erfarenhet och kunskap för att renovera ett badrum på bästa sätt. Därför är det enormt viktigt att du använder en expert till din badrumsrenovering i Skåne.

Vi har ett team av hantverkare med lång erfarenhet från renovering av våtrum och andra utrymmen som gärna hjälper dig uppfylla dina renoveringsdrömmar. Vi har bland annat VVS-experter och kakelproffs som garanterar att du får ett badrum som du är nöjd med, men som framför allt fungerar som det ska under många år framöver.

Vad kostar det att renovera badrum i Malmö med omnejd?

Vi får ofta frågan vad det kostar att renovera ett badrum. Tyvärr är det en fråga som är näst intill omöjlig att svara på då det varierar stort från projekt till projekt. Faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden för en badrumsrenovering är allt från de material du vill använda till hur omfattande renoveringsarbetet är. Givetvis kostar även tillval som vitvaror och lyxigt kakel extra.

Med det sagt är vi på Esos Bygg väldigt transparenta i vår prissättning och ger dig alltid ett fast pris innan arbetet påbörjas. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg under hela projektet och finns därför tillgängliga för att besvara dina frågor.

Glöm heller inte att ROT-avdraget gäller för alla badrumsrenoveringar i Malmö vilket betyder att du har rätt att dra av 30% av arbetskostnaden för ditt nya badrum.

Badrumsrenovering i hela Skåne

Vi hjälper dig med byggtjänster och badrumsrenovering i hela Skåne. Vi är verksamma och arbetar löpande utsträckt över hela länet men har vår utgångspunkt i Malmö där vi även har en lagerbutik där vi säljer kakel och klinkers till makalösa priser. Boka ett möte för att komma och kika på allt kakel vi för tillfället har på lager.

Har du ett specifikt önskemål får du gärna kontakta för att bolla idéer så kan vi tillsammans hitta en lösning. Vår experter står alltid redo att erbjuda rådgivning och tips inför badrumsrenoveringar i Malmö med omnejd.

Renoverat badrum med dusch + badkar
Renoverat badrum med svart kakel
Nyrenoverat badrum